Prémiové champagne Piper-Heidsieck přináší na český trh svou limitovanou edici! Po předchozí spolupráci s módními ikonami, jako jsou Jean-Paul Gaultier či Christian Louboutin, se Piper-Heidsieck rozhodl představit vášnivou edici svého cuvée brut, jež patří mezi nejoceňovanější šampaňská vína na světě. Pro Lipstick Limited Edition zvolil jako symbol ženskosti, krásy a osobitosti balení v podobě velké rtěnky.

Samotné Piper-Heidsieck Cuvée Brut je jedno z vůbec nejoceňovanějších champagne na světě. Plná aromatická chuť snoubící se s lehkostí a svěžestí a suchým profilem dotváří dokonalé, oblíbené cuvée brut. Spojením hroznů Pinot Noir (55%), Meunier (30%) a Chardonnay (15%), dosage 10g/L,  získáváme perfektně vybalancované suché champagne. Perfektně se hodí k hovězímu či lososovému tataráku, drůbežímu masu, sushi či krevetám. Jako jiná francouzská vína skvěle vynikne i v kombinaci se sýry, zejména s francouzským plísňovým sýrem Chaource či italským Parmigiano-Reggiano

Pokud si v létě rádi vychutnáváte variantu rosé, v portfoliu Piper-Heidsieck najdete i skvělé rosé sauvage brut. Růžové champagne Piper-Heidsieck vyniká výraznou ovocností. Ve vůni ucítíte červené plody, jako rybíz, ostružiny a třešně. Elegantní champagne s chutí jahod a červených pomerančů se skvěle hodí k lehčím pokrmům, jako například k tuňákovi s čerstvým salátem. Překvapivě skvěle však doplní i tmavá masa. Nebojte se ho spárovat se steakem, kachnou či humrem.

ROSE SAUVAGE BBQ EVIN

Champagne Piper-Heidsieck

Patří mezi nejoceňovanější šampaňská vína na světě. „Chci připravit víno hodné královny!“ – toto smělé zvolání otvírá první kapitolu v historii firmy Piper-Heidsieck. Větu pronesl Florens-Louis Heidsieck, syn protestantského pastora původem z Vestfálska, narozený v roce 1749. Poté, co se tento samouk a vizionář usadil v Champagne, oženil se s místní dívkou a v roce 1785 založil firmu zaměřenou na obchod s látkami a šampaňským – Heidsieck & Cie. Tato nejsevernější vinařská oblast Evropy poskytuje díky kyselosti místních hroznů, v nichž jsou tradičně zastoupeny tři odrůdy – Pinot Noir (rulandské modré), Pinot Meunier a Chardonnay –, víno jedinečných vlastností. Tou nejpříznačnější z nich jsou bublinky, které se ve vínu poprvé objevily v 17. století. Zprvu šlo o přirozený a těžko ovlivnitelný proces, který se podařilo technologicky zvládnout až v 19. století. Prchavost bublinek dodávala vínu punc ušlechtilosti, a proto si nápoj záhy získal oblibu v aristokratických kruzích. A právě ve výrobě šampaňského se plně projevil Heidsieckův talent.